Bolkovica - slivovice vznikla na počest 50. narozenin velkého valašského herce a vizovického rodáka Bolka Polívky. Klasický destilát ze švestek se na Valašsku pálí již od poloviny 18. století. Klasická Jelínkova slivovice se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu. V její vůni cítíme nasládlé aroma pecek, které však nepřekrývá ovocný charakter. V chuti je slivovice díky zrání a tradičním postupům jemná, středně aromatická.
Obsah alkoholu: 50%
Plněno do lahví: 0,5 l
Vše převzato z www.rjelinek.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.