Nápoj se získává vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou koření a bylin v destilátu. Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem. Základ naší ořechovka vychází z postupů výroby ořechovky, kterou vyráběla prababička naší babičky, známá to bylinkářka a lidový léčitel. Aktuálně stáčená ořechovka byla vyrobena v roce 2002.
Vše převzato z www.zufanek.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.