Originální značková pálenka z mandarinek, vyrobená ekologickou technologií destilace. Vysoce kvalitní, silné a stoprocentně přírodní pití, jenž vyniká svou jemnou a vytříbenou chutí.
Zkušenosti s mandarinkami nemám, ale myslím si, že lepší bude je zpracovat průtahovou destilaci. I s kůrou. Ta je přece jen aromatičtější než dužina.
Do macerátu bych tu spodní bílou vrstvu nepoužil, ale při destilaci by vadit neměla. Nevhodné složky by měly zůstat v kotli. Stejně jako rezidua postřiků. Na netu lze nají pár fotek od jednoho známého destilátera, a má tam sicilské bio mandarinky i s kůrou. Bych to tak taky dělal. A to i v případě kvasu.
Dobrý den, než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu - zkuste najít odpověď v literatuře - zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti - svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná - nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji - pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině) - vyvarujte se vulgarismů - vkládejte komentář vždy k danému tématu
Na netu jsem nikde nenašel sebemenší informace, jak vést kvas z mandarinek.Pokud má někdo zkušenosti budu rád za každé info.
OdpovědětVymazatZkušenosti s mandarinkami nemám, ale myslím si, že lepší bude je zpracovat průtahovou destilaci. I s kůrou. Ta je přece jen aromatičtější než dužina.
OdpovědětVymazatDo macerátu bych tu spodní bílou vrstvu nepoužil, ale při destilaci by vadit neměla. Nevhodné složky by měly zůstat v kotli. Stejně jako rezidua postřiků.
Na netu lze nají pár fotek od jednoho známého destilátera, a má tam sicilské bio mandarinky i s kůrou.
Bych to tak taky dělal. A to i v případě kvasu.
Rafael.