Třešňovice i višňovice jsou opravdovou specialitou mezi ovocnými pálenkami. Rodí se z třešní a višní sklízených v průběhu nejteplejšího obchodí ruku. Plody musejí být co nejzralejší a nejsladší, zbavené stopek, které by mohly destiláty ovlivnit trpkou chutí obsažených tříslovin. Vlastní kvašení probíhá velmi rychle a netrvá déle než tři týdny. Destilace probíhá obzvláště opatrně a šetrně, aby nenarušila velmi jemné, charakteristické aroma tohoto letního ovoce.
Převzato z www.less.cz/palirna/index.html
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.