1/ 2,0 g Meduňky
2/ 1,2 g Yzopu
3/ 1,0 g Topolových pupenů
4/ 1,0 g Mentha pipetica
5/ 0,5 g Semen angelicae
6/ 0,25 g Cortex angelicae
7/ 0,25 g Květu arniky
8/ 0,2 g Tymiánu
9/ 0,1 g Muškátového květu
10/ 0,05 g Skořice
11/ 60,0 ml Lihu 60 %
Macerujeme 8 dní, zfiltrujeme, doplníme líh 60 % do objemu 60 ml.
Likér připravíme takto :
Macerát 60 ml, vinný destilát 50 ml, líh 96,5 % 347 ml, sirup 250 ml. Přidáváme vodu do objemu 1 l, dobře promícháme a bervu upravíme na zelenou.
Zaslal čtenář blogu: Lojza Strnadl
Zdroj: Domácí výroba alkoholických nápojů - V.Demel, M.Krystych
Vaše zkušenosti...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.