1/ 20,0 g Citronové kůry bez bílé vrstvy (albena)
2/ 10,0 g Jalovce
3/ 2,5 g Skořice
4/ 2,0 g Koriandru
5/ 1,5 g Kardamonu
6/ 1,0 g Muškátového květu
7/ 1,0 g Badyánu
8/ 0,6 g Puškvorce
9/ 0,6 g Hřebíčku
10/ 0,5 g Levandule
11/ 0,5 g Rozmarýnu
12/ 0,5 g Kmínu
13/ 0,25 g Celerového semena
14/ 0,2 g Kořene kosatce
15/ 240,0 ml Lihu 96,5 %
16/ 210,0 ml Vody
Macerujeme 2 dny, potom destilujeme. Likér připravíme takto :
1/ Destilát 300,0 ml
2/ Líh 181,0 ml
3/ Sirup 350,0 ml
4/ Vinný destilát 50,0 ml
Doplníme vodou do 1 litru a dobře promícháme.
Zaslal čtenář blogu: Lojza Strnadl
Zdroj: Domácí výroba alkoholických nápojů - V.Demel, M.Krystych
Vaše zkušenosti...
Ďakujem za tento recept.
OdpovědětVymazatVeľmi vyvážená vôňa a chuť, chápem prečo chutil Kataríne Velikej. Urobila som ho s úpravami, uvádzam, ak by sa niekto chcel inšpirovať:
namiesto 20g jalovca som dala 2g nového korenia (to bol omyl, ale vyhovuje mi)
vynechané zelerové semeno (nemala som),
vynechané klinčeky (z dôvodu histamínovej intolerancie).
Ďakujem autorom blogu za jeho existenciu.
Mnoho inšpirácie a praktických skúseností, ktoré mi veľmi pomohli. Tento rok aj na základe informácie z blogu vynikajúca hruškovica a broskyňovica vlastnej výroby. A.