Aparát Míra_1

Foto zaslané čtenářem blogu.






















Kotel - 50 l nerez hrnec (k sehnání na www.bergland24.cz)
V poklici vyříznuta díra cca 6x6cm.
Reakční člen - cca 15 cm Cu okapu
Přestupní potrubí - topenářská trubka 22 mm, délka 1m
Chladič - topenarska trubka 15 mm, delka 3 m (Spirála je instalována v nerez komínové rouře
Chlazeni aktivni s obehovym cerpadylkem 40 W, pouzivanym napr. v plynovych kotlích

4 komentáře:

  1. Jednoduché a hlavně funkční řešení.
    Avšak 50L kotel je objemově malý, zejména pro ovocné kvasy, které jsou logicky málo alkoholové.To se hodí na obilné kvasy.
    Jinak přesně ty samé hrnce(větší) od toho samého prodejce lze až za 50% ceníkovou cenu vydražit na Aukru.(Pokud máte trpělivost nebo štěstí a natrefíte na týden, kdy žádný magor nepřihazuje na nereálnou cenu)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím ten reakční člen máš jenom okapovou rouru nebo tam máš ještě nějakou měděnou výplň.

    OdpovědětVymazat
  3. dobrý den, mám už rozdělaný stejný hrnec akorát ohřev mám realizován přes ještě jeden takový hrnec ale o běmu 70l a do něj zavařená příruba na topné tělěso 3kW, médium voda, vršek kolony je dle zdejšího návodu aparát Max, ten už je také hotov, momentálně poslední na vyřešení je přitažení poklice k hrnci, na vašem obrázku je to málo zřetelné, mužete to blíže popsat nebo nafotit, předem děkuji M.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, zajímalo by mě jak máte vyřešenou těsnost mezi hrncem a poklicí. Má te tam nejaké těsnění a z čeho?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.