Pálíme ovoce



Pálíme ovoce - Hagmann Klaus, Essich Birgit

Podnázev: receptury*přísady*tipy a triky
Nakladatel: Víkend
Formát: 209 x 149
Počet stran: 96
Rok vydání: 2010




Je-li úroda ovoce z našich sadů a zahrad více než dobrá, přemýšlíme, jak sklizeň co nejlépe zužitkovat. Možnosti jsou různé a není divu, že člověka napadne – což si takhle vyrobit dobrý destilát, i když jen pro vlastní spotřebu? Pro všechny, kteří by chtěli správně porozumět pálení ovoce, zprostředkovává tato kniha uceleně a srozumitelně základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii. To umožňuje začátečníkům snadnější první kroky a zkušeným destilatérům informace o pozadí výroby a hodnocení kvalitních ovocných destilátů. Autoři mají dlouholeté zkušenosti z praxe a výuky. Knihu přeložila a doplnila doc. Ing. Helena Uhrová, CSc., z VŠCHT v Praze, autorka úspěšných knih Víkendu Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy, Děláme si sami víno a Jak se dělá cidre, calvados a pommeau.....




Deslik






Vaše zkušenosti...

1 komentář:

  1. Příjemná a přínosná knížečka která stojí za přečtení. Určitě si ji kupte nebo stáhněte z:
    https://uloz.to/!quZkvmU87/hagmann-palime-ovoce-djvu
    *
    Osobně mně tam zaujaly zmínky o pasírování jádrového ovoce a zkušenosti autorů s hruškovicemi.

    Rafael.

    OdpovědětVymazat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.