Foto a info zaslané čtenářem blogu.
Dole pivovy sud, potom 1 meter nerezova rura priemer 6 cm naplnena keramickymi kruzkami, potom 0,5 m medena rura 6 cm naplnena medenymi trubickymi 8mm dlzky okolo 1 cm, potom 0,5 m chladic medeny, otvoreny vrch, chladic vodny vyberatelny.
Cele to ma vysku skoro 3 metre. Odoberaci ventil- odvzdusnovaci radiatorovy mosadzny bez tesnenia.
Schemu som nasiel tu: http://homedistiller.org/equip/designs
Holmes
Pěkná kolona, ocenuji zřejmě provední přepadů etanolu-refluxu se zapuštěnými přepážkami nad hlavou kolony, bohužel fota horní částí kolony schází, případně rozložené jsou zaizolované.Ale výška náplnové kolony a náplně 150cm je extrémní a neodůvodněná, na rektifikaci až přes 90% etanolu(u špatnějšího jablečného kvasu)mě osobně bohatě stačí výška náplně keramic. kroužků vel. 8mm -70cm. Zkoušel jsem různé výšky náplně a pod 50-60cm již je cítit kyselý konec, špatně rektifikuje.Nad 70cm naopak rektifikuje stabilně na až 96% etanol a při nastavení refluxu se pořád tlačí kolona spíše k 90%, nebo při větším zeslabení refluxu skokově dochází k nežádoucímu vzrůstu teploty nad cca 85C.Optimum pro velejemnou vonavou ovocnou pálenku je kolem 65-75cm. KEG sudy nejsou vhodné na husté ovocné kvasy, jen na přecezené sladové a kukuřičné kvasy jako se používají v USA a Západě.Nepraktické vypouštění kvasu, nemožnost pohledového vyplachování jako důležitá prevence připalování zbytků předchozího kvasu.Bez dvojpláště nebo míchadla je zázrak nepřipálit kvas.
OdpovědětVymazatMax
chcem sa spitat,ako mate spajanu kolonu do seba.
OdpovědětVymazatNajspodnejsi spoj je naskrutkovany na sude, ostatne iba pozasrtkovane rury do seba, asi 1 cm. Holmes.
OdpovědětVymazat