tag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post4807634563265196072..comments2024-03-09T21:09:17.373+01:00Comments on D E S L I K: ObilninyDeslikhttp://www.blogger.com/profile/04931561357742991941noreply@blogger.comBlogger258125tag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-83928170449279366682023-08-09T06:33:44.746+02:002023-08-09T06:33:44.746+02:00Ano, za pomocí Jodisolu a zůstatkový škrob mi to n...Ano, za pomocí Jodisolu a zůstatkový škrob mi to neukázalo. Teď jsem to nechal vše kvasit, do části jsem přidal žitný kvásek co používám na pečení chleba a část jsem nechal, jestli vykvasí sama. Mám to v místnosti kde je cca 20-22 stupňů. ZdeněkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-55651594547528356272023-08-08T20:29:29.098+02:002023-08-08T20:29:29.098+02:00A zkoušel jste i zkoušku na zbytkový škrob, účinno...A zkoušel jste i zkoušku na zbytkový škrob, účinnost zcukření jodem?<br />*<br />Ale vypadá to, že jste to zvládl.<br />*<br />pH zas tak důležité pro kvašení není, jen, že při jeho nízkých hodnotách, kvasinkám to nevadí a je omezena možnost nejrůznějších infekcí.<br /><br />Rafael.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-44467962767019538922023-08-08T08:14:22.322+02:002023-08-08T08:14:22.322+02:00Ahoj, má někdo recept na žitnou bez kvasnic a cukr...Ahoj, má někdo recept na žitnou bez kvasnic a cukru ?? Poprosím na zdenda.kail@seznam.cz <br />Zatím jsem ve fázi testování. <br />3kg žita jsem na 24h namočil poté jsem nechal naklíčit normálně v řeznické bedně a cca 3x denně promíchal. Naklíčené žito jsem rozdělil na 1/2 a jednu polovinu jsem šel hned vařit a druhou péct ( 45, 60, 80 stupňů vždy 3 hod ). Tu upečenou jsem poté taky vařil a nebylo tam o moc víc cukru než v té rovnou vařené ( asi 42 ). <br />Vaření 0,75kg žita ( před namočením a naklíčením a pomixování ponorným mixérem) přidáno 3l vody vařeno - 52 stupňů - 3 hod, 62 stupňů 3hod, 72 stupňů 3 hod - výsledný roztok měl 40 cukru a cca 2l tekutiny tu jsem slil a přidal 2 l vody tzn 4l roztoku cukernatost 20 :)<br />Teď řeším kvašení pH to má 5. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-44694691159776850282023-05-20T11:23:07.130+02:002023-05-20T11:23:07.130+02:00keď je to ešte aktualne poprosim o recept dik kuli...keď je to ešte aktualne poprosim o recept dik kuliboni@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-8115126272049894532023-01-23T11:45:03.409+01:002023-01-23T11:45:03.409+01:00Taky zdravím, hlavně Lojzu.
(Ostatní tahouni se už...Taky zdravím, hlavně Lojzu.<br />(Ostatní tahouni se už bohužel dlouho neozvali).<br /><br />Ale taky, co pořád psát? Pořád něco dokola?<br />*<br />Ještě bych se znovu rád zmínil o Diskuzi. Byla sice z hlavního panelu odstraněna, ale je pořád dostupná přes vyhledavač.<br />"Deslik diskuze"<br /><br />Rafael<br />Rafael-Liquer@volny.czAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-31559184145507535102023-01-22T13:08:44.631+01:002023-01-22T13:08:44.631+01:00Dobrý den,
… podívám se sem, tak jednou až dvakrát...Dobrý den,<br />… podívám se sem, tak jednou až dvakrát za měsíc. Povětšinou to jsou „dotazy“, které již byly v některém hlavním "úvodním článku" či v následné diskusi zodpovězeny. Proto nereaguji; myslím si, že si to každý může, podle povahy dotazu, najít … vím je toho hodně k přečtení, ale toto není „automat“ na odpovědi. Navíc, z uvedených údajů, se ne vždy dají ty chyby odhalit a radit na dálku je ošidné. Např. 17. ledna 2023 v 7:20 nelze odhalit pořádně nic … je tam toho moc nesděleno …<br />Zdravím ty, co sem ještě zajdou, hlavně Rafaela … Ljz.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-2959979716280127992023-01-19T19:13:48.787+01:002023-01-19T19:13:48.787+01:00Taky je možné, že skoro vše podstatné už tu bylo n...Taky je možné, že skoro vše podstatné už tu bylo napsáno.<br />Možná, nepřehledně, chaoticky, ale je tady toho myslím hodně dost.<br />*<br />A třeba, možná zkuste napsat do vyhledavače výraz a prokousat se tam tím -<br />"Deslik diskuze"<br />*<br />Ta diskuze byla z důvodu nepřehlédnosti odstraněna z hlavní nabídky, ale na blogu pořád je.<br /><br />RafaelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-46421052467890275892023-01-19T08:16:28.858+01:002023-01-19T08:16:28.858+01:00Dost bieda uz sem asi nikto nechodi..Dost bieda uz sem asi nikto nechodi..maros.salata@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/08440037254587082744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-92174335939389604662023-01-17T07:20:38.965+01:002023-01-17T07:20:38.965+01:00Ahojte,
Chcem sa podelit s mojou skusenostou s z...Ahojte,<br /> <br />Chcem sa podelit s mojou skusenostou s zitnou. Najprv som zito "nasrotoval" na elektrickom mixeri 8kg (dost na jemno vznikla z toho krupicova kasa) potom som zahrieval hodinu na 80st pridal som enzymy, potom hodinu okolo 60st pridal som zcukrujuci enzym a do rana nechal vychladnut.<br />Rano som bol milo prekvapeny ake je to sladke zakvasil som to kvasnicami ktore som si objednal (neskor dopisem ktore konkretne to boli) nechal som to kvasit cca 10 dni a potom som to siel destilovat. Pri jemnom vymleti mi samozrejme pomer vody a sladu 3:1 nestacil musel som vody dolievat. Po vydestilovani prvych 7dcl som destilat ovonal no extremne smrdel za kvasnicami. Nechal som to vyvetrat asi 5 dni ale ten smrad nezmizol ale je to nepitelny masaker pritom kvasnice boli urcene na kvasenie obilnych destilatov..neviete kde som spravil chybu ? :)maros.salata@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/08440037254587082744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-86463139867875127652022-11-30T06:49:43.000+01:002022-11-30T06:49:43.000+01:00Sladový výtažek samozřejmě zkvasit můžeš ale je to...Sladový výtažek samozřejmě zkvasit můžeš ale je to finanční sebevražda. Ono i vaření piva z výtažků vychází draho natož pak kdybys to chtěl destilovat. Přidávat výtažek k nesladovanému obilí kvůli enzymům je taky hloupost protože u výtažku už proběhl takzvaný odrmut, takze enzymy v němž už funkční nejsou. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-26055780607592711982022-11-24T09:42:49.054+01:002022-11-24T09:42:49.054+01:00Dobry den, skusali ste niekto vytvorit kvas z slad...Dobry den, skusali ste niekto vytvorit kvas z sladoveho vytazku (ktory sa zvycajne pouziva na vyrobu piva)? En uz prakticky presiel rmutovani tak nieje potrebne enzymy atd :) vdakaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-25644883550829442112021-11-19T22:09:21.419+01:002021-11-19T22:09:21.419+01:00Dobrý den. Není možné zaslat ten Váš recept na žit...Dobrý den. Není možné zaslat ten Váš recept na žitnou. Děkuji Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02499383730688548225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-56621880329597016722021-08-18T14:03:47.103+02:002021-08-18T14:03:47.103+02:00Tak jsem na zkoušku objednal kvasinky s obsahem en...Tak jsem na zkoušku objednal kvasinky s obsahem enzymů. Pytlík vyšel kolem 50kč takže mi to peněženku neroztrhá a kdyby to nekvasilo, tak kukuřičný šrot zkrmím prasatům. Už ty kvasinky s AG někdo testoval? Jaký byl výsledek? Šroty se mají jen s vodou zahřát na 30°C aby se nezabily kvasinky když se do zápary přimíchají. Je možné že při takové teplotě k rozkladu škrobu vůbec dojde? Na jednu stranu mi to přijde jako hloupost, proč by jinak všichni ztekucovali a vařili až k 80°C ale červík pochybnosti říká, že v zažívacím traktu má amylglukolaza k dispozici taky jen teplotu těla a funguje to. A kdyby nefungovalo, tak firma, co to prodává neudrží takový produkt roky na trhu. Co vy na to? Zdeněkhttps://www.blogger.com/profile/13137319339037365054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-44052031091301445162021-03-12T15:28:39.856+01:002021-03-12T15:28:39.856+01:00Zdravím,
obilný list – pluchu bych neřešil, nemá ...Zdravím, <br />obilný list – pluchu bych neřešil, nemá na průběh fermentace vliv. Naopak napomáhá lepší filtraci při scezování. Jen by to chtělo, asi to žito (zrno) trochu pomlet (pošrotovat nahrubo). Zlepší se celý proces zcukřování. Ale nemusí to být, když ho necháte tak jak je, používáte enzymy a ponecháte je ve rmutu, tak v průběhu kvašení by mělo dojít k jeho „vytěžení“. Jen počítejte s tím, že vám vytvoří "deku". Dále bych postupovat tak, jak jsem psal výše.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-66746910668246023302021-03-07T19:33:28.695+01:002021-03-07T19:33:28.695+01:00Moc děkuji za odpověď!
Na fb sleduji Alchemy dest...Moc děkuji za odpověď! <br />Na fb sleduji Alchemy destillery, kde jsem si všimnul, že kvasí kaši v nádobách bez zakrytí. Při tak rychlém kvašení, jak zde píšete do dvou týdnů by to asi neměl být problém...??<br />Ještě by mě zajímal jeden názor. Mám doma nějaké žito. Jednotlivá zrna jsou ale stále obalena obilným listem. Myslím, že by to neměl být problém, když je to suché, nezelené a opět kvašení krátké. O ovoce samozřejmě šťopky do sudu nepatří, ale jak s obilím??<br />DíkyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-41135753874994440292021-03-06T23:20:25.008+01:002021-03-06T23:20:25.008+01:00K vašemu dotazu: Po zcukření se filtruje jen v piv...K vašemu dotazu: Po zcukření se filtruje jen v pivovarnictví. Tam by pozdější fitrace pevného podílu působila problémy (únik zbytkového CO2). V lihovarnictví se zakvasí příslušná kaše, nechá prokvasit a teprve před destilací se filtruje (u jednoduchých destilačních aparátů) nebo nechá tak, jak je, v případě že destilační aparát je proveden jako dvojplášťový - duplikátor, (tj. nemůže se destilovaný kvas připálit.). Ale rozhodnutí je na vás, můžete si odzkoušet oba způsoby a zůstat u toho, který se vám osvědčí ...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-84913859753139120592021-03-06T20:32:44.171+01:002021-03-06T20:32:44.171+01:00Mohl by mi někdo odpovědět, poradit? Když za pomoc...Mohl by mi někdo odpovědět, poradit? Když za pomocí enzymů zcukřím pomletou obilninu, mám nechat prokvasit a následně vypálit vše. Nebo je potreba před kvašením, odfiltrovat mouku (jestli by to vůbec šlo)? Či odfiltrovat veškeré sedliny po prokvašení a destilovat jen čistý rmut? Děkuji moc za radu.<br />Přeji všem to dobré!<br />TomasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-16163528244442055072021-02-16T14:57:37.019+01:002021-02-16T14:57:37.019+01:00Pekný deň máte ešte ten recept či je to už neaktuá...Pekný deň máte ešte ten recept či je to už neaktuálne ďakujemAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06486627828179657133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-55132890473659227002020-12-01T01:49:15.805+01:002020-12-01T01:49:15.805+01:00Zdravím vás poprosím o recept ďakujem,
michnakslav...Zdravím vás poprosím o recept ďakujem,<br />michnakslavomir@gmail.com Slavomírhttps://www.blogger.com/profile/10541553342924711000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-7851783223854096032020-11-21T17:58:09.807+01:002020-11-21T17:58:09.807+01:00Zdravím jestli to ještě je reálné prosil bych o za...Zdravím jestli to ještě je reálné prosil bych o zaslání receptu. Děkuji hubertpetr1@seznam.czAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-52487243799295462792020-10-20T21:10:33.431+02:002020-10-20T21:10:33.431+02:00Zdravim, mel bych zajem o recept:holdik@seznam.czZdravim, mel bych zajem o recept:holdik@seznam.czAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08534094425924839050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-65690330333326593592020-10-19T16:43:03.688+02:002020-10-19T16:43:03.688+02:00Prosím o receptProsím o receptAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02045426304267136162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-72596059586585082582020-09-09T12:27:12.671+02:002020-09-09T12:27:12.671+02:00Děkuji Kira Roza, ...Děkuji Kira Roza, že sem propašoval/a odkaz na dalšího "úžerníka" ... určitě tam "zavolám a půjčím si" na další, ještě lepší "destilaní přístroj/kolonu". Přeji všem hezký den ...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-85805223143321817352020-09-09T06:55:14.926+02:002020-09-09T06:55:14.926+02:00Moje svedectvo Ahoj všetci. Som tu, aby som dosved...Moje svedectvo Ahoj všetci. Som tu, aby som dosvedčil, ako som dostal svoju pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal rôznych poskytovateľov pôžičiek, ktorí prisľúbili pomoc, ale nikdy mi ju neposkytli. Až kým ma môj priateľ nepredstavil pánovi Benjaminovi Leeovi, ktorý mi sľúbil, že mi pomôže, a skutočne tak urobil, ako sľúbil, bez akejkoľvek formy oneskorenia. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahliví poskytovatelia pôžičiek, kým som sa nestretol s pánom Benjaminom Leeom, ktorý skutočne pomáhal s pôžičku a zmenil moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a urgentnú pôžičku, kontaktujte pána Benjamina prostredníctvom služby WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: 247officedept@gmail.com ďakujem.Kira Rozahttps://www.blogger.com/profile/03047775124977527284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-321737802814525637.post-85448513181758268292020-08-15T18:39:02.837+02:002020-08-15T18:39:02.837+02:00Mám záujem o recept budem sa revanžovať
Ďakujem Sl...Mám záujem o recept budem sa revanžovať<br />Ďakujem Slavo<br />strechymalec.ba@gmail.comSlavohttps://www.blogger.com/profile/15544603628890878769noreply@blogger.com