Broskvovice


Zralé a chutné broskve jsou jedním z druhů ovoce, které je velmi náročné na zpracování, při kvašení i destilaci. Avšak výsledkem námi dodržovaného tradičního postupu pálení je podobně jako u meruněk ta nejjemnější pálenka. Používáme plody prosté jakékoli hniloby či plísně a zpracováváme je s nejvyšší pozorností a opatrností. Dužninu oddělujeme od pecek, neboť dobře víme, že jejich rozdrcením by jinak vysoce ušlechtilý a jazyku lahodící destilát dostal nepříjemnou příchuť.


Převzato z www.less.cz/palirna/index.html

1 komentář:

  1. Rychleji najdeme na:
    http://www.palirnabohdanec.cz
    Vavra

    OdpovědětVymazat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.