Destiláty z hrušek se vyznačují brilantním aroma a výbornou chutí. Je jen málo darů zahrady, jenž by byly pro výrobu ušlechtilého ovocného destilátu vhodnější než krásně zralé, sladké hrušky. Pro hruškovici nádherné vůně a lahodné chuti zpracováváme nejlépe přezrálé hrušky, obsahující množství šťávy a málo kyselin. Po umytí je nastrouháme a necháme co nejrychleji vykvasit, abychom zabránili znehodnocení aromatu octovými bakteriemi. Dbáme na pomalou destilaci, prováděnou s jemností a citem.
Převzato z www.less.cz/palirna/index.html
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.