Jablkovice


Dobře vyzrálá a aromatická jablka vynikajících odrůd jsou základem pro výrobu pravého jablečného destilátu - jablkovice. K dosažení toho nejlepšího výsledku je potřeba zpracovat naprosto zdravé plody bez hniloby či plísně. Ušlechtilý destilát nesnese spěch - rozdrcená a rozemletá jablka necháme pozvolna a dlouho, až čtyři měsíce, kvasit při nižších teplotách. Nenecháme ji při tom zoxidovat, protože víme, že by to bylo jablkovici na újmu. Vlastní destilaci pak provádíme co nejšetrněji, aby naší jablkovici zůstala zachována její vůně i vysoká kvalita.


Převzato z www.less.cz/palirna/index.html

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.