Věhlas pravé slivovice daleko přesahuje hranice naší země. S výrobou lahodného destilátu mámy ty nejlepší zkušenosti. Držíme se tradic. Používáme švestky domácí (Prumus domestica) z dobře pěstovaných a ošetřovaných stromů, rostlých ve vhodných klimatických a půdních podmínkách. Podle osvědčených zkušeností zpracováváme plody zralé až přezrálé, ideálně i přešlé prvními mrazíky, jež zvyšují obsah zkvasitelných cukrů. Při zpracování kvasu dbáme na maximální lihové výtěžky. Po 8 až 12 týdnech kvašení švestkové břečky přistupujeme k samotné destilaci. Takto vzniká proslulý produkt s charakteristickou chutí a vůní.
Převzato z www.less.cz/palirna/index.html
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.