Slivovice


Věhlas pravé slivovice daleko přesahuje hranice naší země. S výrobou lahodného destilátu mámy ty nejlepší zkušenosti. Držíme se tradic. Používáme švestky domácí (Prumus domestica) z dobře pěstovaných a ošetřovaných stromů, rostlých ve vhodných klimatických a půdních podmínkách. Podle osvědčených zkušeností zpracováváme plody zralé až přezrálé, ideálně i přešlé prvními mrazíky, jež zvyšují obsah zkvasitelných cukrů. Při zpracování kvasu dbáme na maximální lihové výtěžky. Po 8 až 12 týdnech kvašení švestkové břečky přistupujeme k samotné destilaci. Takto vzniká proslulý produkt s charakteristickou chutí a vůní.


Převzato z www.less.cz/palirna/index.html

Žádné komentáře:


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: