Návrhy na obsah...

Zde uvítáme Vaše návrhy na směr, kterým se má blog vyvíjet.
U jednotlivých článků máte možnost zasílat komentáře a podílet se tak na jejich obsahu. To vše navíc zcela anonymně, resp. Anonymita je základní podmínkou Vašich příspěvků. Pokud chcete svůj příspěvek podepsat, použijte k tomu nic neříkající přezdívku, která se Vám líbí. Neneseme odpovědnost za Vaše komentáře a nebude-li jakýkoliv komentář splňovat tuto podmínku, bude odstraněn.
V případě, že nechcete reagovat na nějaký již existující článek, ale rádi byste, aby byl založen článek nový, využijte k tomu právě tuto část blogu. Budeme se snažit Vámi požadovaný článek založit co nejdříve a doplnit jej případně i o naše zkušenosti.

S pozdravem.
Deslik

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,můj návrh by byl,jestli by nešla udělat kolonka: viněty.Šikovní jedinci, kteří je dělají a byli by ochotni se podělit s nápadem. Pár jsem jich viděl u známých a jsou lidi, co si s tím pohrají a na flašce to vypadá zajimavě a někdy i srandovně.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
velmi se přimlouvám za vytvoření jednoduchého přehledu pro nováčky o základních zásadách stavby destilační aparatury jako celku, např. ujasnění objemu vařáku ve vztahu k průměru, sklonu a délce trubek a chladiče, doporučené vybavení měřidly a podobně, nejlépe jako krátký úvod ke stávajícím podrobným popisům.
Některé věci se v diskuzi nesnadno hledají a i přes Vaše pobídky k jejímu lepšímu prohledání zůstávají mnohé věci nejasné.
Velmi děkuji za pochopení,
s díky Ondra

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,
myslim ze by se hodily vysvetlivky pouzivanych pojmu. Pro amatery je slozite dohledavani pojmu typu:
svatba s vodou, macerace, lutr, priboublina atd...

Paulie

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den chtěl bych požádat o zkušenosti s destilací domácich desertních ovocných vín s následným přibarvením přírodním kulerem popř.piva jestli se tímto někdo zabývá.Děkuji

Anonymní řekl(a)...

No napadlo mě,jako téma založit....co s výpalky... jestli sou v oběhu rozumná a šetrná řešení.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den.
Nemohli by ste zalozit aj osobitnu temu tzv. "Prutahovej" destilacie??, pripadne pouzitie dubovych,morusovych chipsov a inych dochucovadiel a farbenia??
Dakujem

Anonymní řekl(a)...

Připojuji se k založení tématu o průtahových destilátech a vše kolem nich.

Karel.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

uvítal bych na vašich stránkách nějaký základní postup (návod) při postupech u výroby likérů, zásady macerace, digesce apod. Které byliny jsou vhodné, které nevhodné či jedovaté při extrakci. Charakteristiky bylin - hořká, nasládlá, jejich barva. Dále bych uvítal, které pálenky jsou vhodné svým aroma k extrakci - a které byliny se dají snoubit s těmito pálenkami. Nějaký přehled pro amatéra. Něco, jako je tady: http://www.tech-info.cz/extrakce.html

Děkuji LL

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že v surovinách chybí ta úplně nejzákladnější - řepný cukr. Navrhuji proto založit téma zkvašování cukerných roztoků a vše kolem toho.

Luboš.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, měl bych návrh na něco, co tu ještě není - konopí v likérnictví/destilatérství. Například v knize vaříme s konopím můžeme najít recept na konopný likér CREME DE GRAS.
*
Dále mám takovou myšlenku (ale nevím, jestli to tak opravdu je!), že by se dal vyrábět průtahový destilát z konopí, který by neobsahoval THC, ale pouze konopné aroma (THC se odpařuje až při 157°C, čehož se také využívá při výrobě velmi silného extraktu zvaného "Fénixovy slzy" používaného v léčitelství).

Anonymní řekl(a)...

divím se, že v surovinách nefiguruje vinná réva ...

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, námět pro admina týmu Deslik.
neměla by se záložka farma ŽUSY s.r.o. přejmenovat na lihovar ŽUFÁNEK s.r.o., když firmu Martin Žufánek nechal přejmenovat (před rokem v srpnu). Vím je to kosmetická úprava, no ale starý název je již zavádějící. Možná by se mohl inovovat i ten sortiment, pivní pálenku už od Žufánka asi neseženete, přestal ji pálit.
Zdravím vespolek a přeji "hlavně to zdraví a trpělivost"... Ljz.

Deslik řekl(a)...

Děkujeme za podnět.
Změnu názvu ŽUSY s.r.o. na ŽUFÁNEK s.r.o. jsme učinili, trochu jsme se vyhnuli slovu lihovar, to mi k této rodinné firmě prostě nějak nesedí. Koneckonců na jejich stránkách se toto označení v názvu firmy též neobjevuje.
Pro snazší vyhledávání jsme chtěli doplnit i internetový odkaz na výrobce (nejen u Žufánka), ale obáváme se o budoucí neaktivnost odkazů. Ještě to zvážíme, právě i z hlediska změn sortimentu.
To že přestali pálit pivní pálenku, mi vůbec nevadí, nikdy mě neoslovila.

Anonymní řekl(a)...

Dík za úpravu,
Tu pivní pálenku jsem tam "plácnul", protože ji Martin Ž. v nějaké souvislosti s fi. ze Slovenska spomenul (myslím, že ta fi "skončila"). Teď by to bylo aktuální, když ty hospody jsou "na suchu". Ale to by bylo spíše pro větší lihovary, kde by se "zachránil alkohol", který by poté neskončil v kanále; jak to občas v poslední době, některé pivovary dělali. Jinak já ji také nemusím.
Zdravím a hezký den ...

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
tož Silvestra jsem/jsme přečkal/i ve zdraví (a kdo ne, tak se z toho vyspí), všem ostatním uživatelům tohoto blogu přeji do Nového roku 2022 jen to nejlepší, ať jim kvas dobře vzejde a potom ať ho dobře vypálí a pálenku dobře odvětrají a uskladní. S konzumací si povětšinou už každý poradí sám podle svého.
Zdravím a loučím se - "Nemusí přímo téci, stačí když bude kapat jen to dobré."

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
mám návrh na obsah stránek ... a to na příspěvky, co jsou OT s obsahem, viz např. poslední "The Best Casino ..." nešlo by je smáznout ať nepřekáží a nezabírají zdejší prostor ?! Děkuji moc.
Zdravím Ljz.


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: