O komerčních lihovinách a jejich prodeji

Zde bychom uvítali vaše zkušenosti s lihovinami v obchodních řetězcích a vaše zkušenosti s obchody samotnými. Z vašich komentářů bychom sestavili seznamy prodejních míst doplněné vašimi zkušenostmi. Pokud máte odpověď na naší otázku, neváhejte nám ji poslat.

1/ Co jsem pil a moc mi chutnalo?

Nepodstatné, nevhodné či vulgární komentáře, budou samozřejmě smazány.

Postupem času budeme Blog o komerčních lihovinách rozšiřovat o další a další tuzemské výrobce lihovin a zejména jejich produkty. Budeme se snažit vybírat jen z toho sortimentu, který nás zaujal a o kterém bychom vám rádi něco řekli. Zde samozřejmě uvítáme pomocnou ruku v podobě komentáře buď u každého z konkrétního blogu nebo zde s návrhem a typem. Do budoucna by jsme chtěli vytvořit i jakýsi žebříček kvality. Prozatím to berte ale s pousmáním, neni dostatek komentátorů. :-)

S pozdravem.
Deslik




Zkušeností mnoho, jen namátkou...

Courvoisier V.S.O.P - 0,7l, 40%, vyrobeno z vína z Grande a Petite Champagne.

A teď hra s čísly...
- F.L.Věk Nápoje(Kollárova 8, Plzeň) 749,- Kč
- Obchodní řetězce INTERSPAR (Plzeň) 950,- Kč
- Obchodní řetězce TESCO (Plzeň) 1199,- Kč
- L'OR Special drinks-výběrové nápoje (Dřevěná 7, Plzeň) 1449,- Kč

Ceny zjištěny v časovém pásmu tří dnů v únoru 2oo8.
Nebudu komentovat.





S postupem času jsme se rozhodli, že náš blog trochu rozšíříme a ke každé pálence, se kterou se setkáme a kterou skutečně ochutnáme, doplníme náše subjektivní hodnocení. Nejen že slovní vyjádření vložíme jako komentář mezi komentáře našich čtenářů, ale doplníme naše příspěvky o hodnocení bodové. Aby byla pravidla pro udělování tzv. DESLIBODU sjednocené je zaveden tento způsob hodnocení:

Každý hodnocený produkt (pálenka) získává výchozí počet 10 DESLIBODU. Následně jsou od tohoto počtu odečteny trestné body za tyto vady:

- 1 DESLIBOD   (špatný druh ovoce necharakterizující danou kategorii pálenky)
- 1 DESLIBOD   (špatná kvalita ovoce)
- 1 DESLIBOD   (nepřirozená chuť či barva, cizí ochucovadla apod)
- 2 DESLIBODY (množství předkapu přičemž -2 přemíra, -1 mírně zvýšené nebo vůbec žádné - nevhodné z hlediska archivace)
- 2 DESLIBODY (množství jádra přičemž -2 to podstatné chybí, -1 poněkud šizeno)
- 2 DESLIBODY (množství dokapu přičemž -2 přemíra, -1 mírně zvýšené)
- 1 DESLIBOD   (neadekvátní cena)

Naše hodnocení je pouze subjektivní a nedává Vám žádné záruky. Zcela upřímě Vám ale mohu slíbit, že pokud nějaký produkt od nás dostal ve výsledku více než 7 DESLIBODU, pak se jedná o pálenku velmi dobrou a její koupě Vás nezklame.


S pozdravem.
Deslik




Vaše zkušenosti...

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Anonymní řekl(a)...

Příjemný den všem,
máte někdo zkušenosti s placatkami 0,05l od Rudolfa Jelínka?
Já jsem před nedávnem zakoupil "Třešňovici" a "Hruškovici", abych si udělal obrázek o kvalitě, ale buď je kvalita těchto placatek někde trochu jinde než kvalita velkých lahví 0,5l nebo stojí produkty Rudolfa Jelínka za starou Belu. Placatky obsahují "předkap" ředěný "dokapem" a podle všeho bez "jádra"! Výchozí surovina je možná použita, ale proces výroby se trochu zhatil.
Kupte si pak velkou láhev!
Zdravim.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj.Pálenku v obchodě už nekupuju,od tý doby,co si sám dělám kvas jsem rozhodlej si vyrobit i svou palírnu.Všechny kupované pálenky co jsem kdy ochutnal (občas i nějakou dostanu),se nedají srovnat s těmi domácími. Kupované mi připadají někdy jak voda,někdy zase přearomatizované.Od R. Jelínka jsem si jednou koupil velkou flašku zlaté slivovice a nedalo se to pít,zkoušeli jsme z toho aspoň dělat grog a dopadlo to stejně.Přes půl týhle flašky leželo na chalupě,kde se od jara do podzimu střídá halda lidí asi 4 roky a ubylo minimum.Nakonec jsme ten sajrajt vylili.

Deslik řekl(a)...

Ahoj,
to je také důvod, proč vznikl projekt DESLIK.
Těm, kteří to chtějí zkusit sami, chceme podat pomocnou ruku, aby netápali ve tmě. A těm jenž jen hledají někde kvalitu, chceme poskytnou informace, kde jí najít.
A tak kontaktujeme malé výrobce pálenek, skládáme seznam oficiálních palíren a kontaktujeme jiné internetové projekty, abychom mohli zdarma informace šířit dál.
Samozřejmě i my bojujeme s časem, ale věřím, že naše snaha neni zbytečná a mnoho čtenářů již přinejmenším potěšila.
Děkujeme všem.

Anonymní řekl(a)...

Já si taky pálím tu svoji slivovici a kvalita je někde jinde než u těch z obchodu.A jak potom chutná.


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: