Aparát Roman_L

Foto zaslané čtenářem blogu.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Na pohled pěkné zařízení, velká škoda že není aspon stručně popsané, takto se lze jen domnívat o funkcích.
Každopádně se mě el. tělesa umístěná prakticky v polovině výšky kotle zdají nelogicky vysoko, pokud tedy autor jimi neohřívá přímo jen kvas bez pevné složky a nehrozí tedy připálení.(běžná praxe v anglicky mluvících zemích při rektifikaci obilných kvasů.)
O vysoké trubce vedle kotle se lze jen domnívat zda se jedná o jen chladič nebo jakousi variaci na rektifikační náplnovou kolonu...?

wlezley řekl(a)...

Nerezová nádoba schovaná pod "kapotáží" nesahá až k zemi. Dole je motor s převody na míchání a samozřejmě izolace. Tělesa jsou asi 10 cm ode dna. To vedle je deflegmátor. Dolní polovina má dole přihřívák na vyždímání kondenzátu který při refluxu stače dolů.Toto se moc neosvědčilo (nebo s tím neumím dobře pracovat), proto po konzultaci s Deslikem dojde o víkendu k předělání.

Pavel řekl(a)...

Pro Wlezley:
podělil byste se s námi o způsob konstrukce míchadla a těsnění průchodu rotoru dnem kotle?
Pavel

wlezley řekl(a)...

To Pavel: Nejsem bohužel konstruktér tohoto stroje. Získal jsem ho od pána co si s ním nevěděl rady. Motor na míchání jednofázový s rozběh.kondenzátorem, převod do pomala ozubeným řemenem a kolem hřídele ucpávka. Typuji, že je použito uložení z čerpadla Sigma. Víc momentálně nemám možnost zjistit, protože je vytížen ;-)


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: