Chartreusso zelené

1/ 2,0 g Meduňky
2/ 1,2 g Yzopu
3/ 1,0 g Topolových pupenů
4/ 1,0 g Mentha pipetica
5/ 0,5 g Semen angelicae
6/ 0,25 g Cortex angelicae
7/ 0,25 g Květu arniky
8/ 0,2 g Tymiánu
9/ 0,1 g Muškátového květu
10/ 0,05 g Skořice
11/ 60,0 ml Lihu 60 %

Macerujeme 8 dní, zfiltrujeme, doplníme líh 60 % do objemu 60 ml.
Likér připravíme takto :
Macerát 60 ml, vinný destilát 50 ml, líh 96,5 % 347 ml, sirup 250 ml. Přidáváme vodu do objemu 1 l, dobře promícháme a bervu upravíme na zelenou.


Zaslal čtenář blogu: Lojza Strnadl
Zdroj: Domácí výroba alkoholických nápojů - V.Demel, M.Krystych







Vaše zkušenosti...

Žádné komentáře:

Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: