Creme d´Anisetto

1/ 15,0 g Anýzu
2/ 5,0 g Badyánu
3/ 0,7 g Skořice
4/ 0,47 g Fenyklu
5/ 0,47 g Koriandru
6/ 220 ml líhu 48 %

Macerujeme 2-3 dny, před destilací přidáme 100 ml 48 % lihu. Destilát oddělíme při obsahu 25 - 30 % vody, takže obsahuje 70 - 75 % lihu. Získáme tak 0,16 - 0,18 l destilátu, který zředíme vodou a sirupem na 1 l tak, aby likér obsahoval 30 - 36 % lihu a 40 % cukru.


Zaslal čtenář blogu: Lojza Strnadl
Zdroj: Domácí výroba alkoholických nápojů - V.Demel, M.Krystych







Vaše zkušenosti...

Žádné komentáře:

Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: