Slivovice



Klasický destilát ze švestek, který se na Valašsku pálí od poloviny 18. století. Stodvacetiletá tradice výroby slivovice v rodině Jelínků je zárukou nejvyšší kvality. Jelínkova slivovice se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu. V její vůni cítíme nasládlé aroma pecek, které však nepřekrývá ovocný charakter. V chuti je slivovice díky zrání a tradičním postupům jemná, středně aromatická.

Obsah alkoholu: 45%
Plněno do lahví: 3 l, 1 l, 0,7 l, 0,5 l (vysoká láhev), 0,5 l (budík), 0,35 l (kamenina), 0,35 l, 0,05 l

Vše převzato z www.rjelinek.cz

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

...pravá brutálně pančovaná špírákem...toto nemá se sliovicú ni společného a nazvat takto tento patok je nehorázná impertinence. nechápu, proč tomu děláte reklamu.

Deslik řekl(a)...

Dobrý den,
konečně se po skoro dvou letech ozval někdo kdo pije komerční destiláty a je schopen zformulovat názor. Děkuji Vám za něj.
Postupem času bude blok Deslik obsahovat mnohem více nepitelných a přesto reklamou podporovaných produktů. Je na čtenářích blogu ohodnotit publikované produkty a upozornit nás na další prodejce.
Z těchto důvodů je vytvořena stránka "O komerčních lihovinách a jejich prodeji" na kterou můžete zasílat své typy a pomoci tak méně známým výrobcům destilátů. Právě takový výrobci dělají skutečně kvalitní pálenky.
Ještě jednou děkuju.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den
K vyse uvedenemu komentari bych uvedl,ze kazda komercni palírna ma ovocne destilaty neodpovídající kvality,to se tyce i palirny u zeleneho stromu-prostejov,proste hnus.

Deslik řekl(a)...

Poslední komentář přesunut do oddílu "Vařák"....

baron řekl(a)...

tak presne takovou sem dostal na narozeniny otevrel jsem ji z nasim dedkem ,panove neco tak odporneho umeleho jsem snad jeste nepil, nase baba by si stim kolena nenamazala,nevim jak muzou tomuto rikat slivovice ,,potazmo ten kdo to vymyslil tak toho bych nechal polknout pulcak a chtel bych ho rano vydet ...asi by so z teho urcite i posr.........

Anonymní řekl(a)...

Jelínkova slivovice je z nabídky velkých palíren to nejrozumnější.
Pít se dá protože obsahuje opravdu ovoce a aroma je tudíž nechemické.
To, že tam při 2D navalí špiritus aby byl"výnos" přičítám částečně jako vinu výrobci, ale nenažranosti státu(kalousek), (tuším že daň z lihu je pro výrobce 289,-Kč za 1l 100%).

Anonymní řekl(a)...

Nechcem sa zastávať výrobcu, ale tie slivovice sú dva druhy. Tiež som mal najprv tú s liehom, pollitrovka ako na tom obrázku a nedalo sa to piť. Zloženie a lieh je uvedený aj na etikete. Potom som skúsil 0,7 L budík a to už bolo lepšie, aj keď od dobrej slivovice to má ešte dosť ďaleko. Na etikete lieh v zložení nie je napísaný.

Biker řekl(a)...

Bohužel musím dát za pravdu předešlým komentářům. Od Jelínka už jsem něco málo vypil, ale většinou jsou to opravdu patoky pančované lihem, bez ohledu na to, zda je uveden na etiketě v obsahu nebo ne. Jsem z Valašska a pit slivovici od Jelínka je opravdu největší nouze. Jediný produkt RJ, který se dá pít a koupit v hospodách je Hruškovice.

Anonymní řekl(a)...

Proč cítím z jelínkovy slivovice prasečí sračky?


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: