Destilát z českých piv. S charakteristickou vůní pivní pěny a chutí sladu. Jemná odlišnost chutí jednotlivých kampaní dodává tomuto destilátu na zajímavosti a je závislá na druhu a přípravě piva z kterého je pálenka vyrobena.
Tradice výroby pálenky z piva je velmi stará a pochází z dob, kdy se pivo vyrábělo podomácku a nedalo se dlouho uchovávat.
Někdy se této speciální pálence říkalo česká whisky. Důvodem k tomuto názvu je velmi podobné složení vstupních sladů, ze kterých se destiluji obě lihoviny. Whisky v další fázi výroby přebírá nové přívlastky ze sudů, pivní destilát je obohacen chmelem.
Převzato z www.palirnatrebiz.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu
Děkujeme.