Třebízská pivní pálenka
Destilát z českých piv. S charakteristickou vůní pivní pěny a chutí sladu. Jemná odlišnost chutí jednotlivých kampaní dodává tomuto destilátu na zajímavosti a je závislá na druhu a přípravě piva z kterého je pálenka vyrobena.
Tradice výroby pálenky z piva je velmi stará a pochází z dob, kdy se pivo vyrábělo podomácku a nedalo se dlouho uchovávat.
Někdy se této speciální pálence říkalo česká whisky. Důvodem k tomuto názvu je velmi podobné složení vstupních sladů, ze kterých se destiluji obě lihoviny. Whisky v další fázi výroby přebírá nové přívlastky ze sudů, pivní destilát je obohacen chmelem.
Převzato z www.palirnatrebiz.cz
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat