Griotka

1/ 1 kg višní
2/ 2 g badyánu
3/ 2 ks hřebíčku
4/ 2 g anýzu
5/ 3 g pomerančové kůry
6/ 3 g puškvorce

Ingredience naložíme do 1 litru lihu 96,5 % a necháme 2 - 3 týdny na slunci. Potom přecedíme a přidáme 0,5 kg cukru rozpuštěného v 0,3 l vody.


Zaslal čtenář blogu: Lojza Strnadl
Zdroj: Domácí výroba alkoholických nápojů - V.Demel, M.Krystych







Vaše zkušenosti...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.