Jablečný destilát


Jablečný destilát, nebo-li CALVADOS je vyráběn destilací jablečného vína, vyrobeného z aromatických a sladkých odrůd moštových jablek vypěstovaných za tímto účelem. Použitá odrůda jablek výrazně ovlivňuje konečný destilát. Destilát má až jednoduchou, jemnou, jablečnou chut. Obsah alkoholu: 48%.


Převzato z www.karfikuvdvur.webz.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dobrý den,
než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.

Než se zeptáte:

- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu
- zkuste najít odpověď v literatuře
- zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti
- svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná
- nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji
- pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině)
- vyvarujte se vulgarismů
- vkládejte komentář vždy k danému tématu

Děkujeme.