Dobrý den, publikaci jsem zakoupil cca půl roku po vydání. Byla jednou z mála, která v té době vyšla. Je koncipována převážně na "velkovýrobu". Teorie se dá sice aplikovat i na "menší množství", ale nepočítá se stím. Obrázky destilačních přístrojů jsou převážně z prvních publikací (z let 44 a 46, fi F.Indra Brno zanikla "znárodněním", tradici snad převzala fi Destila), nebo z publikací "Výroba lihu" a "Výroba alk. a nealk. nápojů". Dalším zklamáním pro mne byly "Alkoholové korekční tabulky", které byly ve [°R] a na kalibraci lihoměrů 12°R (tj. 15°C) i když se již cca 35 let používá kalibrační teplota 20°C a příslušné lihoměry jsou již jen "historickou nostalgií". Pro "domácí použití" lze sice z knihy něco "získat", ale musí se to napřed "transformovat". Beru ji jako "informaci" o tom, jak probíhal vývoj mezi lety 1950 - 1990.
Ahoj všichni, přináším něco teorie z roku 1944. Možná od stejného autora (J. Dyr). Zpracování, myslím sken a následně kopie, mírně řečeno nedokonalé, ale dá se využít, zvláště pro hloubavé. Přístup viz odkaz http://www.uschovna.cz/zasilka/LISK8NBIWE99X2RH-I43. Ať se daří.
Já se snažím dávat takové zajímavé odkazy na stažení nebo přečtení do sekce Zajímavé odkazy. * Ale patří to vlastně i tady, takže vůbec nic proto tomu, jen dík za snahu
A jen přidám napíšu funkční odkaz na stažení této knihy, v prvním jejím vydání i tady. A přidám i trochu podobný, související. odkaz. I když už jsou na výše uvedeném zveřejněny oba. I když možná na jiné adrese... A ty, tady teď mé můžou působit poněkud.., exoticky.., zámořský, ale fungují.
Dobrý den, než odešlete svůj komentář, přečtěte si prosím pravidla blogu Deslik nebo shrnutí níže.
Než se zeptáte:
- zkuste najít odpověď na blogu samotném nebo internetu - zkuste najít odpověď v literatuře - zkuste najít odpověď experimentováním a pak se s námi podělit o své zkušenosti - svou otázku si připravte a promyslete, aby její formulace byla věcná - nebude-li Vaše otázka zodpovězena, neopakujte ji - pište jasně, spisovně a bez překlepů (ve své mateřštině) - vyvarujte se vulgarismů - vkládejte komentář vždy k danému tématu
Dobrý den, publikaci jsem zakoupil cca půl roku po vydání. Byla jednou z mála, která v té době vyšla. Je koncipována převážně na "velkovýrobu". Teorie se dá sice aplikovat i na "menší množství", ale nepočítá se stím. Obrázky destilačních přístrojů jsou převážně z prvních publikací (z let 44 a 46, fi F.Indra Brno zanikla "znárodněním", tradici snad převzala fi Destila), nebo z publikací "Výroba lihu" a "Výroba alk. a nealk. nápojů". Dalším zklamáním pro mne byly "Alkoholové korekční tabulky", které byly ve [°R] a na kalibraci lihoměrů 12°R (tj. 15°C) i když se již cca 35 let používá kalibrační teplota 20°C a příslušné lihoměry jsou již jen "historickou nostalgií".
OdpovědětVymazatPro "domácí použití" lze sice z knihy něco "získat", ale musí se to napřed "transformovat". Beru ji jako "informaci" o tom, jak probíhal vývoj mezi lety 1950 - 1990.
Ahoj všichni,
OdpovědětVymazatpřináším něco teorie z roku 1944. Možná od stejného autora (J. Dyr). Zpracování, myslím sken a následně kopie, mírně řečeno nedokonalé, ale dá se využít, zvláště pro hloubavé. Přístup viz odkaz
http://www.uschovna.cz/zasilka/LISK8NBIWE99X2RH-I43.
Ať se daří.
Já se snažím dávat takové zajímavé odkazy na stažení nebo přečtení do sekce
OdpovědětVymazatZajímavé odkazy.
*
Ale patří to vlastně i tady, takže vůbec nic proto tomu, jen dík za snahu
A jen přidám napíšu funkční odkaz na stažení této knihy, v prvním jejím vydání i tady.
A přidám i trochu podobný, související. odkaz. I když už jsou na výše uvedeném zveřejněny oba. I když možná na jiné adrese...
A ty, tady teď mé můžou působit poněkud.., exoticky.., zámořský, ale fungují.
Rafael.
Tady:
OdpovědětVymazathttps://archive.org/search.php?query=Slivovice
Rafael.