Chladič 1...

Foto zaslané čtenářem blogu.









Vzduchový chladič 1 sloužící k částečné kondenzaci par jdoucích z deflegmátoru a vytváření refluxu. Chválíme nejen samotné zpracování, ale i demontovatelná připojení na koncích, umožňující nejen variabilitu celé soustavy, ale i oddělené uschování jednotlivých částí v době, kdy neni soustava v provozu.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, vlastním jednoduchou destilační kolonu (20 l el. hrnec, nad ním sklenička 4 x 8cm s obsahem měděných kousků, nad skleničkou měření teploty a vstup do skleněného laboratorního chladiče 30 cm, který je směřován dolů pod uhlem 45st.) Provádím standardně dvě destilace (někdy tři), stejným způsobem jak popisujete na svých stránkách. Zajímá mě co získám přidáním takovéhoto měděného vzduchového chladiče před chladič vodní. Jestlito dobře chápu tak dojde k částečnému refluxu a zkvalitnění první destilace a zároveň i ke zkvalitnění druhé destilace. Bude mít tento vzduchový chladič zařazený v jednoduché koloně nějaký výrazný vliv na zkvalitnění. Děkuji za VAŠE stránky a ochotu odpovídat jsou určitě nejen mě velkým přínosem. Jan.

Deslik řekl(a)...

Dobrý den,
chladič č.1 (třeba tento vzduchový) samostatně nesvede nic, jen vytváří reflux. Pokud ovšem neteče reflux do deflegmátoru, kde na náplní dochází k deflegmaci, je to zcela zbytečné.
Mnoho zdaru.

Anonymní řekl(a)...

No, pokud by byl umístěn na sestupném směru k hlavnimu chladiči přispěl by k úspoře chladicí vody.
(Napadlo mně to v souvislosti s posledními příspěvky)
To jste, ale dotazem asi nemyslel..
*
Ale když by byl umístěn nad vařákem jen by zvýšil energetickou náročnost destilace a vše co by zchladil by zteklo bez užitku zpět do vařáku a muselo by se to znovu ohřát.. Bez vloženého deflegmátoru to nemá žádný význam ! ! !
*
A jestli máte chladič spirálový, tak ten musí být umístěn v kolmé poloze aby destilát samospádem stékal a zbytečně ho nezahlcoval a nezvyšoval tlak v sestavě.

Rafael

Klára řekl(a)...

Děkuji za informace.

Anonymní řekl(a)...

Zpět k trubkovému.
trubkový chladič 1 .prúměr 65mm, délka 400mm, uvnitř 7x nerez trubka 12x2, voda z řádu, bude to dostatečné na reflux?
děkuji
Jindra

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den
Prosím o radu: Mám kotel dvouplášť nerez 60l, vytápěný elektřinou, na klobouku navařená nerez trubka prúměr 60mm, výška 150mm, bude naplněna nasekanými měd.trubičkami 8mm, jako katalizátor. Další trubka 60mm, výška 700mm náplň Raschingovy kroužky 8mm, jako delegmátor. A řeším chladič č.1., zvažoval jsem stejnou trubku 60mm, výška 400mm a do ní zavařít měď. trubičku, vnitřní prúměr 22mm ,chlazené vodou z řádu, regulováno ventilem. Bude umístěno nad deflegmátorem, ale nevím jestli bude stačit na vychlazení a vytváření refluxu, který by měl ztékak zpět na keramiku? Hned za nim bude druhý chladič. Prosím o vaše vyjádření, nebo dobrou radu.
Děkuji a s pozdravem Karel


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: